Gå til innholdet

Kymar Holding overtar aksjemajoriteten i Zip Elektro

Den 1. januar i år overtok Kymar Holding aksjemajoriteten i elektroinstallasjonsbedriften Zip Elektro as på Hitra i Trøndelag.
– Zip Elektro vil jobbe tett sammen med oss i Kymar, som er spesialister på elektromotorer og generatorer, og som driver med produktsalg og har flere verksteder langs kysten. Vi gjør dette fordi vi sammen blir en enda mer komplett leverandør og servicepartner, sier adm. dir. Ulf R. Pettersen i Kymar Holding.

På øyene Hitra og Frøya i Trøndelag foregår det i dag stor aktivitet og gjøres betydelige investeringer innenfor skips- og fiskeindustrien.

– For eksempel bygges det nå en stor skipsterminal ikke langt fra utgangen av Hitratunnelen, som binder øya til fastlandet, forteller daglig leder Ulrik Haugen i Kymar Elektro, tidligere Zip Elektro. – Fra denne terminalen vil det blant annet bli skipet ut oppdrettslaks til kontinentet.

Gjør oss til en mer komplett leverandør

– Området Hitra/Frøya har stort potensial, og behovet for skipselektro og elektrotjenester til oppdrettsanlegg og marine er sterkt økende, fortsetter Haugen. – Hos oss har vi lang erfaring og høy kompetanse på kontroll, sertifisering, installasjoner, service og vedlikehold innenfor disse fagfeltene. Og det nye samarbeidet med Kymar gjør at vi nå kan utvikle firmaet vårt ytterligere.

Kymar er ledende i Norge innen tilstandskontroll, ex. inspeksjon, service og vedlikehold av elektromekanisk utstyr både til landbasert industri, marine og olje- og gassindustrien. I tillegg er produktsalg av elektromotorer, omformere, gir etc. en svært viktig del av Kymars virksomhet. Vi har mange gode leverandører, blant annet ABB hvor vi er teknisk distributør (Value Provider) på motorer og generatorer, samt at vi er distributør for ABB omformere.

– Vi hadde lenge tenkt å knytte til oss et elektroselskap, fordi dette vil gjøre Kymar til en enda mer komplett leverandør og servicepartner for kundene våre, forklarer adm. dir. Ulf R. Pettersen i Kymar Holding. – Derfor er eierskapet i Zip Elektro midt i blinken for oss.

Tilfeldig møte på en oljeplattform

Det hele startet med at Haugens sønn, som jobber offshore, tilfeldigvis kom i kontakt med to av Kymars skipselektrikere ute i Nordsjøen.

– De begynte å snakke sammen, og vi fikk vite at Zip Elektro var i salgsforhandlinger med et annet selskap, sier Pettersen.

– Men koronanen gjorde at dette arbeidet gikk tregt, forteller Haugen. – Så da Kymar kom på banen i sommer, valgte vi å fortsette forhandlingene med dem.

Satser på fiskeri, oppdrett og marinesektoren

– Gjennom tilknytningen til Zip Elektro har vi fått med oss dyktige fagfolk som kan elektro, automasjon og i tillegg innehar installatørsertifikat, fastslår Pettersen. – I tillegg holder de til i et svært interessant område på grunn av alt som foregår innenfor oppdrett og marinesektoren der. Dette er næringer vi i Kymar satser stort på. Så med våre 4 verksteder (Moss, Stavanger, Bergen og Trondheim) og Kymar Elektro på Hitra/Frøya, er vi nå svært godt dekket langs kysten, både som leverandør og servicepartner. 

– Vi kommer fortsatt til å tilby samme elektrikertjenester til privatkunder på Hitra og Frøya som tidligere. Men med Kymar på laget kan vi nå ta på oss oppdrag i det profesjonelle markedet som tidligere var for store for oss, smiler Haugen.


Se arkiv

KYMAR © 2024 | Personvernerklæring

KYMAR AS
Solgaard Skog 7, 1599 Moss

Faktura: faktura@kymar.no. E-post: info@kymar.no. Salg: salg@kymar.no.
Vakttelefon: +47 92 43 20 85*

*fakturerbar tjeneste