Gå til innholdet

Skipselektro? Ja det fikser vi også

– Her i Kymar tar vi utfordringer på strak arm, smiler Steffen Grimstad

Hvis det roterer og går på strøm, så ordner vi i Kymar det. Og ikke bare til lands, men også til vanns. Men i tillegg til å være spesialister på elektromotorer, har vi på avdelingen vår i Bergen to svært dyktige og meget erfarne skipselektrikere: Steffen Grimstad og Marius Tuv. De har jobbet innenfor dette faget i hele sitt yrkesarktive liv.

– Jeg vokste opp på Bjorøy like utenfor Bergen, så jeg har alltid hatt denne sterke interessen for sjøen. Derfor var det naturlig for meg å velge et yrke med tilknytning til det maritime, og dermed endte jeg opp som skipselektriker, forteller Marius Tuv på telefonen. For like før vi skulle besøke ham og Steffen Grimstad på Kymars verksted i Nyborg utenfor Bergen, ble han utkalt til et hasteoppdrag i Florø. 

Lang og solid erfaring på skipselektro

Marius gikk først i lære hos Siemens, og var etterpå 7,5 år i sjøforsvaret som skipselektriker. Til Kymar kom han fra Frydenbø Industri i januar i år.

– Totalt har jeg 20 års erfaring innen skipselektro, opplyser han. Mye av det jeg har gjort er bygging og vedlikehold av styresystemer, opplyser han. 

– De har en meget bra linje for maritim elektro i Haugesund, så jeg tok en del av utdannelsen min der, forteller Steffen Grimstad. – Etterpå ble jeg ansatt hos Rieber Shipping i hjembyen Bergen. Der seilte jeg i åtte år på offshorerettede båter rundt omkring i verden. Blant annet har jeg vært mye både i Nord- og Sør-Amerika og i Afrika. 

– Siden begynte også jeg hos Frydenbø, og ble kollega med Marius. Da hadde vi oppdrag rundt omkring i hele verden, der min hovedoppgave var thrustere, tilføyer han. 

"Du har vel jobbet med den båten også, du"

Det er derfor ikke få skip Steffen og Marius har hatt fingrene sine i opp gjennom årene. Fra stua si hjemme har Marius god oversikt over fjorden, og han sjekker alltid båtene som seiler forbi der nede.

– Kona blir litt lei avbrytelsene dette fører til stadig vekk, og sier: 'Ja, du har vel jobbet på den båten der også, du'. Og det stemmer jo ofte, ler han. – Jeg har også jobbet mye med oppdrettsanlegg, både på båt og fôrflåter.

– Jeg bor i Fyllingsdalen, uten utsikt sjøen, forteller Steffen. – Men jeg truer med at så snart ungene flytter ut, skal jeg seile igjen. Så sant jeg finner en velegnet båt, da. Men det blir i så fall først om sju år, minst … 

Gjør alt innen elektromekanisk

Det er tydelig at Steffen og Marius trives med å jobbe sammen, og de har mange oppdrag rettet mot den maritime bransjen, i tillegg til en god del innenfor landbasert industri, også.

– Kymar har et stort og flott verksted her i Bergen, påpeker Steffen, som har jobbet her siden 2014. – Men både Marius og jeg liker nå likevel best å reise ut på oppdrag. 

– Disse oppdragene dreier seg ofte om det elektriske, sier Marius. – På skip jobber vi mye med tavler og roterende utstyr. Men samtidig er både Steffen og jeg litt sånn altmuligmenn. Vi kan gjøre alt innenfor elektromekanisk, men også mekanisk: For eksempel bytter vi mye kulelager. 

Vi sier aldri nei

– Jakten på nye utfordringer var en av de gode grunnene til at jeg valgte å komme hit til Kymar, tilføyer han.

 – Ja, her i Kymar liker vi utfordringer, dem tar vi på strak arm. Hverken Marius eller jeg er redde for å ta tak i noe som helst innenfor nyinstallasjoner, vedlikehold eller service av elektromekanisk utstyr, hverken til lands eller vanns. Og vi har aldri sagt nei til en jobb, fastslår Steffen Grimstad.


Se arkiv

KYMAR © 2024 | Personvernerklæring

KYMAR AS
Solgaard Skog 7, 1599 Moss

Faktura: faktura@kymar.no. E-post: info@kymar.no. Salg: salg@kymar.no.
Vakttelefon: +47 92 43 20 85*

*fakturerbar tjeneste